Babinet.cz  /  Recepty  /  Křenová omáčka

Křenová omáčka

28.9.2007 - Redakce Babinet
4 lžíce strouhaného čerstvého křenu, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 6 dl zeleninového vývaru, 1/2 l mléka, 1 kelímek sladké smetany, 1 lžíce másla na dokončení, cukr, sůl. Máslo (50g) rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za občasného míchání asi 30 minut.
Přilijeme smetanu, vmícháme křen, dochutíme cukrem a solí a sejmeme z ohně. Doplníme čerstvým máslem a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz