Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Rajská omáčka

Rajská omáčka

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 30 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g celeru
  • 20 g petržele
  • 30 g mrkve
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • 3 lžíce oleje
  • 600 g rajčat nebo 200 g rajského protlaku

Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, celer, petržel, mrkev a bazalku. Přidáme olej, sůl, pepř a rozkrájená rajčata nebo rajský protlak zředěný vodou a vaříme za občasného míchání na mírném ohni, až krémovitě zhoustne. Potom ji propasírujeme a podáváme. Vyzkoušejte naši další recepturu na Rajskou omáčku jak má být.

Víte, že na omáčky se hodí spíše rajčata soudkovitá, podlouhlá? Přečtěte si článek Rajské mámení.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz