Banánový krém
2-3 banány, 250 g měkkého tvarohu, 30 g změklého másla, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, 50 g pískového cukru, 1 citron, 1 bílek, 1/8 l šlehané smetany, 100 g hořké čokolády, 1/4 l mléka, 1 žloutek, 10 g solamylu
Tvaroh třeme s máslem, mlékem, žloutkem a cukrem do hladkého krému. Banány rozmělníme vidličkou, hned pokapeme citronovou šťávou a přidáme je do hotového krému. Nakonec lehce vmísíme tuhý sníh z bílku. Krém rozdělíme do misek, zalijeme vychladlým čokoládovým krémem a ozdobíme šlehačkou.
Čokoládový krém:
1/4 l mléka, 1 žloutek, 100 g hořké čokolády a 10 g solamylu vložíme do porcelánové nádoby, kterou postavíme do kastrolu s vařící vodou. Na plameni mícháme krém tak dlouho, až se přísady rozpustí a krém zhoustne.
Rychlejšího rozpuštění dosáhneme, když čokoládu nalámeme na kousky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
Další recepty
-
Jednoduchý domácí chléb jen ze čtyř surovin, který provoní váš byt
Má babička vždy říkala, že chléb je dar, a že na chleba se těžce pracuje. Jsou to moudré věty a platí i...
-
Domácí rebarborový sirup. Příjemná chuť a nádherná barva
Máte doma na zahrádce rebarboru, a už nevíte, co z ní připravit? Poradíme vám. Vyzkoušejte...
-
Domácí zeleninové kostičky, aneb jak rychle, snadno a bez chemie dochutit polévky či omáčky
V dnešní době si mnoho lidí začíná více všímat neskutečného nárustu cen...
-
Levná a jednoduchá večeře z pouhých brambor, při které hlad nemá šanci!
Když se vrátíte po práci či po škole domů pozdě večer, tak máte hlad, ale to poslední, co se...
Oblíbené recepty
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Čertovské řízky mají šmrnc a pikantní chuť. Pivo je nezbytný doplněk!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)