Babinet.cz  /  Recepty  /  Pavlova

Pavlova

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 6 bílků
  • 1/2 lžičky vinného kamene
  • 225 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 dl smetany
  • 400 g jahod - rozpůlených
  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • ovoce dle chuti na ozdobu
Vyložte plech pergamenovým papírem a vyznačte si na něm velikost servírovacího talíře. Množství odpovídá podnosu o průměru 30 m. Z bílků a vinného kamene vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr a vanilku. Šlehejte, dokud směs nebude hladká a pevná. Lžící nanášejte směs od okrajů ke středu vyznačeného tvaru na plechu, na okrajít bude směsi více, ve středu méně. Délka pečení závisí na vaší chuti. Při teplotě 140 stupňů Celsia a době pečení 1 1/2 hodiny budete mít pečivo měkké, při teplotě 110 stupňů Celsia a době pečení 3 hodiny bude pečivo suché a křehké. Před servírováním ušlehejte šlehačku a lžící naneste na pečivo, tak aby okraj zůstal volný. Jahody a likér smíchejte a lžící poklaďte na šlehačku. Ozdobte ovocem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz