Babinet.cz  /  Recepty  /  Hrášková polévka

Hrášková polévka

13.6.2006 - Redakce Babinet
  • 220 g hrášku
  • 560 ml zeleninového vývaru
  • smetana ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • velká hrst bazalkových lístků
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
Omytý hrášek dejte do hluboké pánve, zalijte vývarem, dvěma lžícemi smetany, okořeňte solí a pepřem, přidejte nasekané bazalkové lístky, rozetřený česnek a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a vařte 10 až 12 minut. Polévku v tomto stavu sejměte z ohně a rozmixujte mixérem (i ponorným) dohladka. Rozmixovanou polévku vraťte na plamen a prohřejte. Hotovou polévku servírujte v talířích zakápnutou trochou smetany.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz