Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévka Mandú

Polévka Mandú

20.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 1/2l hovězího vývaru
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 cibule s natí
  • Glutasol
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 pórek
  • zelená petrželka
Taštičky:
  • 350 g hladké mouky
  • sůl
  • 0,2l vody
  • 1 vejce
Náplň:
  • 2 lžíce oleje
  • 225 g zadního hovězího masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g čerstvých hub
  • 220 g fazolových klíčků
  • 2 pórky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 lžíce škrobu
  • sůl
  • Glutasol
Nejdříve připravíme těsto: do mísy dáme mouku, sůl, vejce a vodu, rozmícháme vařečkou, až se utvoří vláčné těsto, které dáme na pomoučený vál a ještě 5 minut prohněteme. Těsto dáme zpět do misky, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut stát. Zatím připravíme náplň: v pánvi rozpálíme olej, vhodíme do něj hovězí maso nakrájené na nudličky, ryhcle opečeme a přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené houby, fazolové klíčky a pórek. Zvlášť do misky dáme sójovou omáčku, dezertní víno, sůl, špetku cukru a lžíci škrobu, promícháme, nalejeme do pánve a zamícháme. Takto zahuštěnou směs odstavíme a necháme vychladnout. Hovězí vývar přivedeme do varu, přidáme sójovou omáčku, dezertní víno, Glutasol a polévku necháme zvolna vařit na mírném ohni. Mezitím vyválíme válečkem tenké těsto, na polovičku vaznačíme tvořítkem kolečka a na každé kolečko vložíme 1 lžičku náplně. Druhou polovičku těsta přeložíme přes kolečka a utěsníme tak, aby nám náplň nevytékala. Potom kolečka kulatým tvořítkem vyřízneme, patřičně zmáčkneme a uzavřeme. Opatrně vložíme do vařící polévky a necháme "táhnout", až taštičky vyplavou. Nakonec přidáme nakrájený pórek a sekanou petrželku. Podáváme v polévkové míse.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz