Recepty | Bezmasá jídla
-
Bramborovo kapustový závin pro podzimní pohodu
Brambory a kapusta (ze které jsme si naposled připravili vynikající kapustu po italsku ) jsou suroviny, které jsou na podzim lehce dostupné. V...
-
Pečené česnekové houby
Byli jste o víkendu v lese na procházce? Pak jste si určitě domů přinesli nějakou tu houbu. Přinášíme vám tudíž jednoduchý recept, který nám...
-
Nekončící houbová sezóna, aneb do lesa bez koše nelez
Houbová sezóna ještě zdaleka neskončila, ba právě naopak počasí jí velmi nahrává a už začínají kolovat zvěsti, že vstup do lesa bez velkého...
-
Recepty do 15 minut, aneb připravte si s námi švestkovku
Potřebujte mít jídlo hotové raz dva? Oběd nebo večeři řekněme - do patnácti minut? Pak vyzkoušejte jednoduchou Švestkovou 15 minutovku . Tento...
-
Grilované podzimní ovoce s vanilkovou omáčkou
Jablka a hrušky mi už od nepaměti tak nějak symbolizují podzim. Pochopitelně jsou k dostání i v letních měsících, nicméně tam bych si je dala...
-
Omáčka z čerstvých hub
Houby, hřiby, hříbečky. Jsou všude. Už na ně nestačí jen pověstné houbařské košíky, neb úroda je tak veliká, že není problém během chvilky...
-
Čertovy houby
Víte, že na světě údajně existuje až 70 tisíc druhů hub, přičemž v České republice se jich nachází asi 10 tisíc druhů? Že jsou Češi národem...
-
Mrkev třikrát jinak, takhle ji snědí i děti
Podzim se hlásí o slovo a s ním jsou tady také typické podzimní plodiny. Aktuálně se sklízí například sladká výborná mrkev. Zkuste ty...
-
Mirabelkový džem s vánočním kořením
Co s košíkem mirabelek? Co takhle splnit každoroční předsevzetí a začít s přípravou jedlých vánočních dárků už v létě? Když mirabelky ze...
-
Jak nejlépe zpracovat řepu?
Léto pomalu končí, nastane podzim a s ním také období sklizně červené řepy. Jak ji ale nejlépe zpracovat? Vždyť naloženou nakyselo ji známe...
-
Rajčata plněná tvarohem
Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť ...
-
Omeleta z cuket
Listuju si takhle jednou starými kuchařkami, kterých mám obrovské množství (a přesto pořád málo) a v jedné z nich jsem narazila na tento...
-
Cuketa třikrát jinak. Takhle vám určitě zachutná
Také vám na zahrádce plodí a plodí, že už nevíte co s nimi? Dneska vám nabídneme ty nejlepší recepty z báječných cuket. Pokud máte...
-
Pečený květák
V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží...
-
Smažák v troubě
Chodím sem a tam a přemýšlím co k obědu. Ano přiznávám se, je to tak, honí mě docela mlsná, na stranu druhou se mi nechce nic moc vymýšlet....
- Moravské město Hranice je i se svým okolím opředeno řadou hrůzostrašných pověstí
- Historie sv. Jana Nepomuckého, patrona české země, a legenda o pěti hvězdách na svatozáři kolem jeho hlavy
- Magická místa Karlovarska: Chlapec s rybou vyčaruje dítě a Krakonoš splní přání
- Ve štolách lomu Velká Amerika obchází děsivý přízrak jménem Hagen
- Hřbitov v Noutonicích a podivné nevysvětlitelné jevy, o kterých vyprávějí místní pamětníci
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz