Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Jahodová sezóna

Jahodová sezóna

24.4.2018 - AndreaP.

Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě marmelád ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající džemy, želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.

Želírovací cukr na jahody

  • speciál na jahody, třešně, višně, maliny a ostružiny
  • s 1 balením zpracujete 1 kg ovoce
  • nekupujete už žádný cukr, přidejte jenom ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
  • přirozeně bezlepkový výrobek
  • balení 425 g
  • cena 37,90 Kč

 

Recept na jednoduchý jahodový džem

Očištěné jahody (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Do připravených jahod vsypeme obsah sáčku Želírovacího cukru na jahody a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Recept na ovocnou přesnídávku pro děti

Budeme potřebovat:
  • 1600 g rozmixovaných jahod nebo jiného ovoce
  • Želírovací cukr na jahody zn. Labeta (1 balení)
  • 40 g bramborového škrobu
  • 1000–1100 ml vody

Očištěné a umyté jahody rozmixujeme (v přesnídávce pro větší děti mohou zůstat kousky), přidáme 1000 ml vody a 5 minut povaříme. Vsypeme 1 balení Želírovacího cukru na jahody a za stálého míchání přilijeme 40 g bramborového škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody. Povaříme 5 minut, nalijeme do skleniček, očistíme okraje a zavíčkujeme. Sterilujeme 25–30 minut při 80–85 °C. Přesnídávky můžeme vyrábět z jednoho druhu ovoce, ale stejně dobrá je i kombinace několika chutí.


Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta.

Vaše názory

Další recepty

  • Penne s kuřecím masem a žampióny

    Těstoviny jako takové se zcela právem už řadí mezi tradiční pokrmy také v české kuchyni. Klasické vepřo-knedlo-zelo velmi rádi v letních dnech...

  • Vláčný mrkvový zákusek

    Dneska vám přináším rychlý recept na lahodný a velmi vláčný mrkvový či jablečný zákusek (záleží, kterou ze surovin přidáme), který vás zaručeně...

  • Benediktova vejce na toustu

      Tato úprava vajec nejen, že skvěle vypadá, když jí na talíři naservírujeme před hosty, ale také skvěle chutná. Přesvědčte se. ...

  • Připravme si domácí nanuky

    Asi hodně z nás, co má děti, a nejen ti, zná přípravek Caro, nebo-li jak říkáme dětskou kávu. U nás doma je k dispozici pořád. A tak mě velmi...

Náš tip