Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

12.1.2018 - AndreaP.

Je leden, a většina z nás je v období odlehčeného stravování. Na druhou stranu zahřešit si je lidské, a takové vepřo-zelo a bramborový knedlík, kdo by odolal? Dnes si uděláme právě zmíněné knedlíky.

Potřebujeme :

  • 800 g brambor
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g hrubé krupice
  • sůl

 

Ideálně už den předem si oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory, které zcedíme a necháme zcela vychladit. Na druhý den vychladlé brambory nastrouháme, přidáme žloutek, vejce, sůl a spolu s krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto.

Těsto na pomoučeném vále vytvarujeme na dva válečky o průměru 5 cm a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou občas nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily.

Vařené knedlíky nakrájíme na plátky a horké ihned podáváme.

 

Redakční tip :

 

Vaše názory

Vaše názory

Vložit komentář

Další recepty

  • Lednové odlehčené diety

    Většinu z nás během Vánoc a oslav Nového roku neminula hojnost svátečních pochoutek, cukroví a chuťovek. Těmto lákadlům nelze obvykle odolat i...

  • VIDEO : 38 receptů pro inspiraci

    Také se rádi díváte na videa (či pořady) o jídle, kdy chuťové pohárky dostávají zabrat a máte tendenci pokud možno ihned daný pokrm ochutnat? A...

  • Exotické ovoce po celý rok na stole

    Téměř každé období roku má „své“ ovoce, které je s ním jednoznačně spojené. Řekne-li se červen, většině z nás se asi vybaví jahodové opojení....

  • Jáhlová bábovka s rozinkami

    Slovo jáhla je praslovanské, nejasného původu. Přídavné jméno se užívá jáhlový i  jahelný . Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina,...

Náš tip