Kuřecí maso je velmi oblíbené zejména pro jeho rychlou úpravu, kdy během chvilky můžeme mít na stole oběd či teplou večeři. Dá se vařit, grilovat, péct i smažit, servírovat jej můžeme jak teplé, tak studené. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější druh masa. A my si dnes ukážeme další recept v našem gastro seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz. Už jsme zde mimo jiné měli kuře na pomerančích, dnes budou v hlavní roli citróny.
14. - Citrónové kuře
Potřebujeme :
- kuřecí prsíčka
- sůl
- citróny
Těstíčko:
- vejce
- sůl
- polohrubá mouka
- popř. mléko
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně.
Pak si uděláme těstíčko, naložené maso v něm obalíme a smažíme.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkem.
(recept na našich diskuzních fórech uvedla uživatelka Babucha)
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.