I dnešní díl našeho seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz nás zavede za hranice naší vlasti, kdy tentokráte to bude stát v jihovýchodní Evropě, a sice Bulharsko. Jedná se o jednoduchý recept, který si lehce připravíme doma bez složitějších příprav, neb se skládá ze surovin lehce dostupných, které máme většinou doma po ruce. Recept pochází z Mezinárodní kuchařky Juliany A. Fialové z roku 1975.
11. - Kuře po gabrovsku
Potřebujeme :
- 1 kuře
- 10 dkg másla
- 40 dkg cibule
- paprika
- estragon
- vývar z kostí a nebo drůbků
- 40 dkg brambor
- 15 dkg rajčat
- sůl
Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle. Pak je vyjmeme a na témže másle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme papriku a estragon a lehce podlijeme vývarem z kostí a nebo drůbků. Do vymaštěné zapékací mísy dáme pokrájené syrové brambory a rajčata, osolíme, přidáme kuře a osmaženou cibuli a v troubě dopečeme.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.