Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jablečník

Jablečník

11.4.2018 - AndreaP.

Jablečné moučníky jsou velmi oblíbené, a to jak pro svou šťavnatou chuť, tak hlavně celoroční dostupnost jablíček jako takových. A tak si pojďme dnes připomenout další z řady jablečných receptů, který je doslova za pár minut na stole

 

Potřebujeme

  • 240 g polohrubé mouky
  • 240 g krystalového cukru
  • 150 g rozehřátého tuku
  • 4 vejce
  • 2 kypřicí prášky do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 600 g nastrouhaných jablek
  • 1 lžička mleté skořice

Ve větší misce smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, tuk, jablka, skořici. Vše dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 minut při teplotě 180 °C. Hotové pocukrujeme.

Tipy na další jablečné moučníky :

 

(fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • Hrášek má zelenou! Vyzkoušejte zajímavé recepty!

    Kdo by neznal výrazně zelené kuličky hrášku. Na zahrádkách budou brzy dozrávat první lusky a narazíte na ně i v obchodech. Čerstvý, mladý...

  • Grilovaná zelenina a česnekový dip

    Grilování patří k létu, a proto každý rok netrpělivě vyhlížíme sluneční paprsky, abychom mohli rozpálit grily a v poklidu usednout k té...

  • Cuketové recepty

    Cukety jsou spojeny s létem. Není jich nikdy dost. Není to ale až tak dávno, co cukety byly relativně neznámé, v dnešní době jsou už zcela...

  • Rajčatové rizoto

    Risotto, nebo česky rizoto, je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Mnohé druhy risott také obsahují máslo,...

Náš tip