Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jablková buchta se skořicí

Jablková buchta se skořicí

10.10.2018 - AndreaP.

Tento recept patří u nás doma mezi jeden z nejoblíbenějších. Mají ho rádi především děti a jeho velikou výhodou je  rychlá nenáročná příprava, snadná dostupnost surovin a možnost si tam vlastně kdykoliv cokoliv přidat, jako třeba oříšky, strouhanou čokoládu, rozinky, brusinky a podobně. Tak pojďme na něj.

 

Potřebujeme

  • 4 střední jablka
  • 4 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 lžičky mleté skořice (ale klidně i více)

 

Nejprve si připravíme jablka. Omyjeme je, oloupeme slupku, vyndáme jádřinec, a poté je nakrájíme na drobné kostičky. Odložíme zatím stranou.

Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a prošleháme mixérem do pěny. Poté opatrně přiléváme olej, postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vmícháme skořici. Nakonec přisypeme i připravená jablka a vše řádně - teď už jen vařečkou - promícháme. Kdo má chuť, může přidat nasekané oříšky, rozinky, brusinky, nastrouhanou čokoládu a podobně.

Vezmeme hluboký pekáč, který pořádně vymažeme a vysypeme strouhankou a těsto do něj vylijeme. Uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 stupňů na cca 25 minut. Zda je upečeno, zjistíme špejlí. Pokud špejli vytáhneme suchou, jablečná buchta je hotová. Pocukrujeme, případně můžeme rovněž pocákat čokoládovou polevou a nakrájíme na kostky. Výborné je to i s kopečkem šlehačky.

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Kuřecí na tymiánu

    Kuřecí maso je velice oblíbené pro svou rychlou přípravu. Dnes si kuře připravíme na bylince zvané tymián, kdy doplňovat pokrm bude výborná...

  • Koláč maková panenka

    Koláč ideální při podzimním sychravém počasí, kdy si pod dekou s šálkem čaje či kávy vychutnáme jeho lahodnou makovou chuť a přeneseme se tak...

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

Náš tip