- 3 hrsti sušených hub
- 300 g středních krupek
- 3 lžíce sádla + na vymazání pekáče
- 2 velké cibule, najemno nakrájené
- 5 stroužků česneku, prolisovaných
- mletý pepř, sůl, 3 lžíce majoránky, 1 lžička mletého kmínu
Postup:
Houby na půl hodiny přelijeme vroucí vodou a necháme stát. Vodu slijeme a následně použijeme na vaření krupek, budou mít zajímavější chuť i barvu. Část sádla rozpálíme v hrnci a střední krupky na něm krátce osmahneme. Přilijeme vodu z hub, osolíme a u uvaříme doměkka. Cibuli osmahneme v pánvi na zbytku sádla, přidáme houby, kmín a asi pět minut podusíme. Směs zamícháme k uvařeným krupkám, přidáme česnek, majoránku a pepř. Zapékáme ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.
Tip šéfkuchaře: 4 čerstvé hříbky tence nakrájejte a na másle usmažte doměkka. Použijte na zdobení jednotlivých porcí při podávání.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.