700 g červené řepy, 2 lžíce másla nebo margarínu, 1 lžíce mouky, 1 sklenice smetany, 1 šálek červeného rybízu, 2 až 3 lžičky křenu, sůl
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na struhadle s drobnými otvory.
Máslo rozehřejeme, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku, promícháme s rybízem a řepou a chvíli dusíme. Osolíme, přidáme křen, smetanu, zamícháme a opět chvíli dusíme.
Podáváme jako přílohu k masu.
Červená řepa s křenem a rybízem (po polsku)
Další recepty
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Pstruh na talíři: Inspirace pro vaření doma
Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou...
-
Zdravý, chutný a redukční? Těstovinový salát s lososem a ananasem
Snažíte se zhubnout do plavek a nebo máte rádi odlehčenou stravu jako takovou? Přinášíme vám...
-
Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Období úrody rebarbory /reveně kadeřavé/ je tradičně spjato s obligátním rebarborovým koláčem...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)