Babinet.cz  /  Recepty  /  Jablkový koláč džaldí-džaldí

Jablkový koláč džaldí-džaldí

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 šálek krupičky
  • 1 šálek pískového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 kg jablek
  • 1 lžička vanilky nebo skořice
  • 200 g másla
V míse smícháme mouku, krupičku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme - vytvoříme drobenku. Směs smícháme s jednou lžičkou vanilky nebo skořice. Tři čtvrtiny této směsi nasypeme do pekáče nebo do dortové formy. Na to nastrouháme oloupaná jablka a ochutíme další lžičkou vanilky nebo skořice. Navrch nasypeme druhou část směsi. Dáme péci do vyhřáté trouby na 30 - 35 minut (190 stupňů Celsia, horkovzdušně 170 stupňů). Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

Náš tip