Hrad Trosky, který se tyčí na dvou čedičových sopouších v Českém ráji, patří mezi nejznámější a nejvýraznější hrady tohoto kraje. Založen byl...
Zpět na článekTajemné podzemí hradu Trosky. Co skrývá labyrint chodeb?
Další články tajemna
-
Prokletí hradů Točník a Žebrák: Temné příběhy duchů a tajemství krále
Historie hradů Točník a Žebrák je neodmyslitelně spjata s osudy krále Václava IV., který zde ukrýval...
-
Záhadný hrad Kost: Jeho tajuplná atmosféra stále přitahuje návštěvníky
Hrad Kost, nacházející se v Královéhradeckém kraji v okrese Jičín, patří zcela jistě...
-
Světově unikátní, rozlehlé katakomby v Oděse, které přináší smrt
Město Oděsa, které najdeme na jižní Ukrajině, má také svá tajemství. Největší...
-
Staly se ruiny hradu Frýdštejn kulisami fenoménu Divoká honba?
Zřícenina hradu Frýdštejn, kdysi mohutného panského sídla, se dodnes tyčí k nebi nedaleko...
Nejčtenější články
- Na strašidelném hradě Pecka žil do své popravy Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic
- Jan Žižka z Trocnova: Slavné artefakty a legenda o bubnu z jeho kůže
- Tajemství hradu Potštejn: Je zde dodnes ukryt poklad loupeživého rytíře?
- Kometa jako zvěstovatel budoucnosti: Od starověkých bájí k moderní vědě
- Homole: Tajemné schody do nebe, zázračná uzdravení, strašící hraběnka a výhledy až do Krkonoš
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Jo, jo, v té východní chodbě jsem asi před 40 lety byl, šlo to prolést jen asi 50 m, pak se zužovalo, ale dalo by se vyhrabat (písek). Byl tam též pěkný průvan čerstvého chladného vzduchu...Docela by mne zajímalo, jak to tam vypadá nyní a je pro mne docela nepochopitelné, že ještě nikdo nepokračoval v průzkumu...
opravdu pěkné
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.