Odpovězte správně na soutěžní otázku a tři z vás mohou vyhrát knižní novinku Knihu o kávě od Petry Veselé z nakladatelství Smart Press. Kniha vás seznámí s historií kávy, dozvíte se, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují totiž různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání. Další část knihy se věnuje vlastní přípravě kávy. Víte například, jak se dělá Bombardino?
Bombardino
Jezdíte v zimě lyžovat do Itálie? Tento nápoj si můžete objednat v každém baru na kterékoli sjezdovce. Poznáte ho podle zářivě žluté barvy a šlehačky. Původní recept neobsahuje kávu, ale časem ji do receptury zahrnuli, a myslím, že vím proč. Tento nápoj vás na sjezdovce opravdu zahřeje a povzbudí.
Na 1 bombardino:
espresso
20 ml vaječného likéru
10 ml rumu
šlehačka
- Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky.
- Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po stěně skleničky. Vrstvy vám tak zůstanou krásně oddělené.
- Nakonec ozdobte šlehačkou.
- Rum můžete nahradit brandy nebo whiskey.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.