Odpovězte správně na soutěžní otázku a 3 z vás získají voucher na nákup v e-shopu společnosti Hamé!
Vyzkoušejte tradiční recept - Anglické koláčky s jahodovým džemem
Suroviny:
230 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
150 ml mléka
40 g másla
25 g cukru moučka
špetka jedlé sody
špetka soli
150 g zakysané smetany
150 g Extra Jamu jahoda Hamé Sweet
Postup:
1. Mouku prosejeme do mísy a promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Přidáme studené máslo a mezi prsty ho promneme s moukou, jako když se připravuje drobenka. Nakonec přisypeme moučkový cukr a propracujeme.
2. Ve středu těsta uděláme důlek a nalijeme trochu studeného mléka. Zamícháme do těsta, nejlépe jen párkrát přehodíme s pomocí nože. Postupně v několika dávkách zapracujeme všechno mléko. Výsledné těsto má být vlhké a lepivé. Pokud by bylo potřeba, přidáme trochu mléka navíc.
3. Těsto necháme zhruba 20 minut odpočinout a mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C.
4. Odpočinuté těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a rukama nebo válečkem stlačíme na plát silný 2–3 cm. Jednotlivé scony vykrajujeme kulatým vykrajovátkem o průměru 5 cm a opatrně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
5. Každý scone na povrchu potřeme trochou mléka a pečeme 15 minut dozlatova. Upečené scony necháme vychladnout na mřížce a poté podáváme se zakysanou smetanou a jahodovým džemem.
Výherce může nakupovat na www.hame-eshop.cz. Další tipy na dobrá jídla najdete na www.receptyschuti.cz.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.