Jaké “metrovky“? Co si pod tímto označením má našinec představit. Odpověď je jednoduchá, METROVOU pizzu, pravou od mistra Itala – Antonia z focacceria Aforno, který pizze opravdu rozumí! Italové jsou požitkáři a jídlo vnímají jako společenskou, rodinou událost. Metrová pizza je ideálním nejen gastronomickým zážitkem, ale i pojítkem společného stolování a hodování.
Těsto je základ
„Základem pizzy je dobré těsto a zásadně čerstvé suroviny,“ říká šéfpizzař Antonio z focacceria Alforno. Připravuje se ze základních surovin: z vody, mouky, soli a droždí. POZOR žádné vejce. Důležité je i správné odpočinutí neboli uležení těsta. Prostě bez dobrého těsta pizzu neuděláš. U těsta jsme začali, ale pak je důležité co na ni i samotné pečení.
Královna pizzy Margherita
Královnou pizzy je Margherita, která dostala jméno po královně a vznikla na konci osmdesátých let devatenáctého století, kdy navštívila královna Margherita Savojská se svým manželem Umbertem I. Neapol. „Byla pro ni připravena pizza, která byla z rajské šťávy doplněná o sýr mozarella a bazalku,“ říká Antonio s tím, že barvy na pizze symbolizovaly barvy Itálie.
Královna pizzy v Alfornu – “Metrovka“
Královnou pizzy je sice Margherita, ale v Alfornu je to metrová pizza. “Metrovka“ je zábava, gastronomický požitek díky, kterému si uděláte příjemné odpoledne s přáteli nebo rodinou. Vyberte, co máte rádi: sýry, prosciutto, rukolu… šup s tím do pece. Pokud se chcete zapojit i do samotné přípravy i to není problém.
Přijďte a ochutnejte!
Odpovězte správně na soutěžní otázku a 3 z vás vyhrají voucher v hodnotě 500 Kč!
Vaše názory
Správná odpověď bohužel není v nabídce odpovědí. :-(
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.