Jemně mletý zelený prášek na první pohled připomíná wasabi, slavný japonský křen, který neodmyslitelně patří k sushi. Země původu je stejná, jen chuť a použití se naprosto liší.
Smaragdově zelenou barvu získává Matcha Tea díky intenzivní produkci chlorofylu. Ten navíc čaj obohacuje o větší množství aminokyselin a jemnou, nasládlou chuť. Ručně nasbírané listy jsou napařeny horkou párou, aby v nich zůstaly všechny blahodárné živiny. Následně se pečlivě usuší a proberou, aby pro výrobu čajového prášku zůstaly jen ty nejlepší. Posledním krokem je velmi jemné mletí čaje do takové podoby, jakou ji známe z čajoven či obchodů.
Proč si dát šálek (nebo dva) Matcha Tea? Je bohatý na antioxidanty, pomáhá detoxikaci těla, snižuje hladinu glukózy i cholesterolu a také obsahuje vlákninu. Navíc v zimě zahřeje a v létě osvěží!
Máte chuť na efektní japonské Matcha latte či osvěžující drink plný energie? Odpovězte na soutěžní otázku a vyhrajte!
Nápovědu a podrobnosti o japonské specialitě Matcha Tea naleznete na http://www.matchatea.cz/.
Vaše názory
Omlouvám se, měla jsem za to, že odpovědi neodešly.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.