Králičí maso je nejen chutné, ale také velmi zdravé. Obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu, a proto se řadí mezi dietní druhy masa. Pokud hledáte způsob, jak zařadit králičí maso do svého jídelníčku, máme pro vás skvělý recept na lahodnou králičí roládu. Pojďme si ji společně připravit!
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
-
hřbet a zadní nohy ze 2 králíků
-
500 g bůčku
-
1 cibule
-
1 houska
-
strouhanka
-
2 vejce
-
150 g šunky
-
sterilované okurky
-
vařená mrkev
-
žampiony
-
sůl
-
pepř
Hřbety a zadní nohy z králíků, bůček, cibuli a housku umeleme. Osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Směs necháme půl hodiny odležet.
Z ušlehaných vajec upečeme asi 4 omelety.
Na nudličky nakrájíme šunku, sterilované okurky, mrkev a žampiony.
Na vál položíme větší igelit, posypeme jej strouhankou a rozprostřeme na něj masovou směs.
Masovou směs poklademe omeletami a dalšími součástmi náplně, poté stočíme jako štrůdl.
Pekáč pokryjeme vymaštěným alobalem, do kterého roládu zabalíme.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 90 minut.
Hotovou králičí roládu můžete podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s čerstvým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.