Neděle je den, kdy můžeme zpomalit a užít si chvíle s rodinou a přáteli. Je to také skvělá příležitost připravit něco chutného, co potěší každého člena domácnosti. Dnes se zaměříme na přípravu domácích borůvkových muffinů, které jsou ideální k odpolednímu čaji nebo kávě. Jak jistě víme, borůvky jsou nejen lahodné, ale také velmi zdravé. Obsahují spoustu vitamínů, minerálů a antioxidantů, které přispívají k našemu zdraví. Borůvkové muffiny jsou proto skvělým způsobem, jak si užít jejich přírodní sladkost. Navíc jsou tyto muffiny snadno připravitelné a vhodné i pro začátečníky v pečení.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
250 g hladké mouky
-
150 g cukru
-
2 lžičky prášku do pečiva
-
1/2 lžičky soli
-
120 ml mléka
-
120 ml rostlinného oleje
-
2 vejce
-
1 lžička vanilkového extraktu
-
200 g čerstvých nebo mražených borůvek
-
strouhaná kůra z 1 citronu (volitelné)
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si muffinové formy vyložené papírovými košíčky.
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse vyšlehejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí.
Postupně přidávejte suché ingredience k tekuté směsi a jemně promíchejte, dokud se vše dobře nespojí. Důležité je nepřemíchat těsto, aby muffiny byly lehké a nadýchané.
Nakonec do těsta opatrně vmíchejte borůvky (v této roční době použijete nejspíše mražené, které jste si loni v létě nasbírali) a citronovou kůru.
Naplňte formy těstem do tří čtvrtin.
Pečte muffiny v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a při zapíchnutí špejle do středu vyjde čistá.
Nechte muffiny vychladnout na mřížce a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.