
Potřebujeme:
-
2 kuřecí steaky
-
olivový olej
-
sůl
-
pepř
-
3 lžíce smetany ke šlehání
-
1 lžíce kečupu
-
1 lžička dijonské hořčice (nebo plnotučné)
-
brambory a mrkev
-
zelený salát
Kuřecí steaky důkladně opláchněte pod tekoucí studenou vodou. Osolte a opepřete podle chuti.
Na pánvi rozehřejte asi 1 až 1,5 lžíce olivového oleje. Vložte steaky do rozehřátého oleje, plamen nastavte na střední stupeň a přikryjte pokličkou. Tento krok je velmi důležitý. Dusíme pod pokličkou 10 minut.
Po 10 minutách steaky otočte, přilijte 3 lžíce smetany ke šlehání a dále dusíme pod pokličkou dalších 10 minut. Po 20 minutách jsou steaky hotové, měkké a růžovo-hnědé barvy.
Vyjměte hotové steaky z pánve. Do výpeku přidejte 1 lžíci kečupu a 1 lžičku dijonské nebo plnotučné hořčice, zamíchejte a krátce (asi 2 minuty) prohřejte. Omáčku sejměte z ohně.
Zatímco se steaky dusí, oloupejte a nakrájejte brambory a mrkev na kousky. Vařte je v hrnci s osolenou vodou do změknutí. Vodu slijte a brambory s mrkví naaranžujte na talíř.
Na talíř s bramborami s mrkví přidejte steak a dozdobte zelený salát, ať už listovým či ledovým.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.