Máte rádi kuře? A také občas přemýšlíte, jak jinak si ho ještě připravit, ať to není pokaždé ta stejná klasika v podobě pečeného kuřete či smažených kuřecích řízků? Přinášíme vám dnes proto jednu kuřecí inspiraci, kdy se jedná o recept na kuře s cibulí a zázvorem. Tento pokrm je inspirován vietnamskou kuchyní. Jedná se o lahodné jídlo, které si můžeže připravit a posléze vychutnat při jakékoli příležitosti. Díky jednoduché přípravě se snadno stane oblíbeným pokrmem ve vaší domácnosti.
(základem receptu je kuře: foto Freepik)
Potřebujeme:
-
1 vykostěné kuře
-
600 g cibule
-
olej na smažení
-
zázvor podle chuti
-
1 vejce
-
2 lžičky solamylu (kukuřičný škrob)
-
1 dl dezertního vína
-
5 lžic vývaru
-
sůl podle chuti
-
chilli koření podle chuti
-
sójová omáčka
Vykostěné kuře nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, polovinou škrobu a vejcem. Necháme odležet.
Na rozpálené pánvi na oleji prudce opečeme připravené maso.
Na druhé pánvi zpěníme na oleji zázvor a přidáme hrubě nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova.
K orestované cibuli a zázvoru přidáme opečené maso a dochutíme chilli kořením. Podlijeme vývarem a krátce podusíme.
V misce smícháme dezertní víno, zbytek vývaru, zbytek solamylu a sójovou omáčku. Směs nalijeme do pánve k masu a cibuli.
Opět krátce podusíme, dokud se chutě nespojí a omáčka nezahustí.
A máme hotovo! Podáváme s rýží nebo nudlemi podle chuti.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.