Den svatého Valentýna je ideální příležitost překvapit svou drahou polovičku něčím sladkým a osvěžujícím. Jak totiž všichni víme, láska prochází žaludkem a sladká chuť patří mezi ty celkově nejoblíbenější. V minulém článku jsme si vyzkoušeli, jak na jednoduchý moučník, u jehož přípravy budeme potřebovat troubu. V tomto článku se zaměříme na dezert, u kterého se troubě vyhneme obloukem, jelikož se jedná o dezert nepečený. Tento jednoduchý recept na jahodový cheesecake je perfektní volbou, pokud chcete udělat dojem a zároveň si pochutnat na něčem výjimečném a ověžujícím. Je to dokonalý dezert, který potěší pochopitelně nejen na svatého Valentýna, ale připravit si ho můžeme i při jiných příležitostech.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
Korpus:
-
200 g sušenek (ideálně máslové)
-
100 g rozpuštěného másla
Náplň:
-
500 g čerstvých jahod (plus pár jahod na ozdobu)
-
250 g mascarpone
-
250 g měkkého tvarohu
-
100 g moučkového cukru
-
1 lžička vanilkového extraktu
-
2 lžíce citronové šťávy
-
2 lžičky želatiny
Sušenky rozdrťte na jemné drobky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Tuto směs vtlačte na dno formy na pečení s odnímatelným dnem a uložte do lednice, aby korpus ztuhl.
Jahody omyjte a nakrájejte na menší kousky. V mixéru nebo kuchyňském robotu je rozmixujte na hladké pyré. Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu.
V míse smíchejte mascarpone, měkký tvaroh, moučkový cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Přidejte rozmixované jahody a rozpuštěnou želatinu. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.
Připravený krém nalijte na vychlazený korpus ve formě a uhlaďte povrch. Cheesecake dejte do lednice a nechte ho alespoň 4 hodiny (ideálně přes noc) ztuhnout.
Před podáváním cheesecake ozdobte čerstvými jahodami a případně lístky máty.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.