Jedním slovem úžasný moučník, tak přesně to je tato bublanina! Žádná suchá, dusivá buchta, ale krásně vláčná díky množství ovoce v poměru k nízkému těstu. Tento recept je ideální nejen pro začínající pekaře, ale i pro ty, kteří hledají rychlou a jednoduchou lahůdku. Navíc, bublanina neobsahuje žádné mléko ani vejce, tudíž je vhodná i pro alergiky.
Nejen že je příprava této bublaniny nesmírně jednoduchá a rychlá, ale k jejímu vytvoření nepotřebujete ani váhu. Stačí vám obyčejná polévková lžíce a několik málo surovin, které běžně naleznete doma. Její jedinou chybou je, že se ztratí z talíře rychlostí blesku.
Pro menší pekáč či dortovou formu doporučujeme následující množství surovin. Pokud se chystáte péct na klasickém plechu, doporučujeme zdvojnásobit množství ingrediencí.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
14 polévkových lžic polohrubé mouky
-
6 polévkových lžic cukru
-
1 prášek do pečiva
-
1 vanilkový cukr
-
5 polévkových lžic oleje
-
1 kompot (0,7 l)
V míse smícháme suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
Přidáme olej a přilijeme celou šťávu z kompotu (ovoce zatím odložíme stranou).
Důkladně promícháme, až vznikne hodně řídké těsto. Pokud máte rádi kakaové těsto, můžete polovinu těsta obarvit kakaem.
Pekáč řádně vymažeme a vysypeme strouhankou.
Nalijeme do něj těsto a na něj rozložíme ovoce z kompotu.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia cca 20-25 minut.
Hotovou bublaninu posypeme cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.