Hledáte recept na perfektně šťavnatou a chuťově vyváženou rybu, která nadchne každého, kdo jí ochutná? Tento filet z čerstvého lososa v solné krustě s rozmarýnem vás zaručeně dostane svou jednoduchostí a elegancí. Tato delikatesa je ideální nejen pro slavnostní příležitosti, ale i pro běžný rodinný oběd nebo večeři.
(fotografie: Freepik)
Suroviny:
-
filet z čerstvého lososa - počet dle porcí
-
hrubá sůl (na 200 g ryby potřebujeme 500 g soli)
-
rozmarýn
Připravíme si velkou porci hrubé soli a lehce ji pokropíme vodou, aby se dala snadněji tvarovat.
Na rybu položíme větvičku rozmarýnu a celý povrch zasypeme hrubou solí. Důkladně soli uhladíme a uplácáme, aby po pečení vznikla celistvá krusta.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
Rybu v solné krustě vložíme do trouby a pečeme přibližně 20-30 minut, dokud nevznikne tvrdá krusta.
Po upečení krustu opatrně rozlámeme a odstraníme sůl. Uvnitř nás čeká krásně šťavnatá ryba, která je nádherně provoněná solí a rozmarýnem.
Tip na přílohu:
K tomuto jedinečnému pokrmu se skvěle hodí malé brambůrky vařené ve slupce. Jejich jemná chuť dokonale doplní výrazné aroma ryby.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.