Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahodný losos s rozmarýnem v solné krustě

Lahodný losos s rozmarýnem v solné krustě

3.2.2025 - AndreaP.

Hledáte recept na perfektně šťavnatou a chuťově vyváženou rybu, která nadchne každého, kdo jí ochutná?  Tento filet z čerstvého lososa v solné krustě s rozmarýnem vás zaručeně dostane svou jednoduchostí a elegancí. Tato delikatesa je ideální nejen pro slavnostní příležitosti, ale i pro běžný rodinný oběd nebo večeři.

(fotografie: Freepik)

Suroviny:

  • filet z čerstvého lososa - počet dle porcí

  • hrubá sůl (na 200 g ryby potřebujeme 500 g soli)

  • rozmarýn

 

Připravíme si velkou porci hrubé soli a lehce ji pokropíme vodou, aby se dala snadněji tvarovat.

Na rybu položíme větvičku rozmarýnu a celý povrch zasypeme hrubou solí. Důkladně soli uhladíme a uplácáme, aby po pečení vznikla celistvá krusta.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

Rybu v solné krustě vložíme do trouby a pečeme přibližně 20-30 minut, dokud nevznikne tvrdá krusta.

Po upečení krustu opatrně rozlámeme a odstraníme sůl. Uvnitř nás čeká krásně šťavnatá ryba, která je nádherně provoněná solí a rozmarýnem.

Tip na přílohu:

K tomuto jedinečnému pokrmu se skvěle hodí malé brambůrky vařené ve slupce. Jejich jemná chuť dokonale doplní výrazné aroma ryby.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz