Máte chuť na něco speciálního, co doma nepřipravujete zas až tak často? A co třeba králík? Vyzkoušejte tento recept, kdy si králíka společně připravíme na víně, kdy se jedná o nesmírně jednoduchý recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Je to ideální pokrm na rodinné oslavy nebo slavnostní večeři.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
4 porce králíka
-
2 lžíce másla
-
sůl
-
1 cibule
-
1/2 hrnku bílého vína
-
2 lžíce kečupu
-
1 lžíce hladké mouky
Porce králíka osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Smažíme cibuli do zlatova.
Na osmažené cibuli opečeme porce králíka ze všech stran, dokud nezískají hezkou hnědou kůrku.
Králíka podlijeme částí bílého vína a dusíme pod pokličkou. Během dušení porce obracíme a poléváme šťávou.
Když je králík téměř měkký, přilijeme zbytek bílého vína a přidáme kečup. Promícháme a necháme ještě chvíli podusit, dokud se chutě nepropojí.
Tipy a triky:
-
Pokud chcete pokrm obohatit o další výrazné chutě, můžete přidat i česnek nebo bylinky jako tymián či rozmarýn.
-
Podávejte s bramborami, rýží nebo čerstvým chlebem, abyste nasákli lahodnou omáčku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.