Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Krémové ragů z tresky se zeleninou

Krémové ragů z tresky se zeleninou

28.1.2025 - AndreaP.

Ryby jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Proto také dnešní recept bude na ryby (a nejen na ně) zaměřený. Připravte si skvělé jídlo s tresčím filé v krémové omáčce, které je jednoduché na přípravu a chutná báječně. Tato kombinace jemného rybího masa, čerstvé zeleniny a bohaté smetanové omáčky je ideální jak pro slavnostnější rodinné večeře, tak i pro rychlý oběd.  Navíc, tento recept zvládnou i začínající kuchaři, takže se nebojte ho vyzkoušet!

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 2 malé cibule

  • 2 lžíce másla

  • 1/4 l suchého bílého vína

  • 300 g smetany ke šlehání

  • 300 g mrkve

  • 300 g cukety

  • 800 g filé z tresky

  • citronová šťáva

  • sůl

  • pepř

  • svazek petrželové natě

 

Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme cibuli suchým bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni, aby se chutě spojily.

Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu a necháme 5 minut povařit.

Tresčí filé nakrájíme na drobné kousky. Potřeme kousky citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Do připravené omáčky okořeněné solí a pepřem vložíme rybí kousky. Necháme 5 minut povařit, dokud není ryba měkká a chutná.

Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou.

Podáváme s rýží a hlávkovým salátem pro vyvážené jídlo.

Tip: Místo tresčího filé můžete použít i jiné mořské ryby podle vaší preference.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz