Ryby jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Proto také dnešní recept bude na ryby (a nejen na ně) zaměřený. Připravte si skvělé jídlo s tresčím filé v krémové omáčce, které je jednoduché na přípravu a chutná báječně. Tato kombinace jemného rybího masa, čerstvé zeleniny a bohaté smetanové omáčky je ideální jak pro slavnostnější rodinné večeře, tak i pro rychlý oběd. Navíc, tento recept zvládnou i začínající kuchaři, takže se nebojte ho vyzkoušet!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
2 malé cibule
-
2 lžíce másla
-
1/4 l suchého bílého vína
-
300 g smetany ke šlehání
-
300 g mrkve
-
300 g cukety
-
800 g filé z tresky
-
citronová šťáva
-
sůl
-
pepř
-
svazek petrželové natě
Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme cibuli suchým bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni, aby se chutě spojily.
Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu a necháme 5 minut povařit.
Tresčí filé nakrájíme na drobné kousky. Potřeme kousky citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Do připravené omáčky okořeněné solí a pepřem vložíme rybí kousky. Necháme 5 minut povařit, dokud není ryba měkká a chutná.
Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží a hlávkovým salátem pro vyvážené jídlo.
Tip: Místo tresčího filé můžete použít i jiné mořské ryby podle vaší preference.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.