Pokud hledáte chutnou a jednoduchou pomazánku, která zpestří vaši večeři nebo svačinu, a navíc potřebujete zpracovat zbytky pečeného kuřete od oběda, tato pomazánka s bramborem bude tou správnou volbou. Zde je návod, jak si ji připravit:
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
250 g pečeného kuřecího masa
-
50 g pomazánkového másla
-
4 natvrdo uvařené žloutky
-
1 brambor uvařený ve slupce
-
4 lžíce ochucené majonézy
-
sůl podle chuti
-
1/2 lžičky kari koření
-
mletý černý pepř podle chuti
-
nadrobno nasekaná petrželka
Vychladlé pečené kuřecí maso pomeleme na masovém mlýnku nebo rozmixujeme do jemna.
Přendáme do mísy a přidáme pomazánkové máslo a vidličkou rozetřené žloutky. Vše důkladně promícháme.
Přidáme nastrouhaný brambor a ochucenou majonézu. Osolíme, přidáme kari koření a mletý černý pepř. Vše důkladně promícháme, aby se suroviny dobře spojily.
Pokud je pomazánka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou jogurtu na požadovanou konzistenci.
Pomazánku namažeme na pečivo nebo krekry podle chuti. Ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Podáváme s čerstvou zeleninou, například rajčaty, paprikami nebo okurkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.