Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Umění české kuchyně: Perfektní znojemská hovězí pečeně

Umění české kuchyně: Perfektní znojemská hovězí pečeně

23.1.2025 - AndreaP.

Znojemská hovězí pečeně je oblíbeným českým pokrmem, který kombinuje jemné hovězí maso a nakládané okurky v lahodné omáčce. Tento recept je ideální na rodinné obědy či večeře, kdy chcete své blízké potěšit něčím tradičním a chutným. Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvědčený recept, který přinese vůni domova přímo na váš stůl. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 500 g zadního hovězího
  • 20 g slaniny
  • 80 g sádla
  • 150 g cibule
  • 200 g sladkokyselých okurek
  • 30 g hladké mouky
  • vývar z masa nebo masox
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

 

Slaninu nakrájíme na kostičky, maso naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli zpěníme, přidáme tuk a vše opečeme. Přilijeme vývar a za občasného podlévání dusíme maso doměkka.

Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, rozředíme vývarem a povaříme. Omáčka musí být dostatečně hustá.

Na nudličky nakrájíme okurky přidáme ke konci dušení a hotový pokrm podáváme s knedlíkem. Na talíři na závěr posypeme nadrobno sekanou pažitkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz