Zimní sobota je ideální čas na to, abyste si užili chvíle pohody doma s něčím lahodným a zahřívacím. Dopřejte si horkou čokoládu a k tomu báječný domácí štrúdl, který jsem si ukázali v jednom z předchozích článků. Nyní se tedy zaměříme na přípravu samotné horké čokolády, protože to je to nejlepší, čím si zpříjemnit víkendové zimní odpoledne.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
500 ml plnotučného mléka
-
100 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa)
-
2 lžíce cukru
-
špetka soli
-
šlehačka na ozdobu (volitelné)
-
strouhaná čokoláda nebo kakao na posypání
Mléko nalijte do hrnce a pomalu zahřívejte na středním plameni.
Jakmile je mléko teplé, přidejte do něj nasekanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Míchejte, dokud není směs hladká.
Přidejte cukr a špetku soli, a dále míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Horkou čokoládu nalijte do hrnků a ozdobte šlehačkou a strouhanou čokoládou nebo kakaem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.