Představte si to nejlepší ze všech kuchyní na jednom talíři – šťavnaté kuřecí řízky, voňavou šunku a rozplývající se sýr. Cordon bleu je klasika, kterou si oblíbili gurmáni po celém světě, a tento recept přidává špetku kokosové moučky, která mu dodává ten správný nádech exotiky. Pojďme se společně pustit do tohoto neodolatelného pokrmu, který si snadno připravíte doma a získáte s ním spoustu uznání od svých blízkých!
(fotografie Frepiik)
Potřebujeme:
- 8 tenkých kuřecích řízků
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra (eidam)
- 2 vejce
- muškátový oříšek
- hladká mouka
- strouhanka
- trocha kokosové moučky
- 80 g tuku
- sůl
- pepř
Vejce rozšleháme, přidáme do nich strouhanku a kokosovou moučku.
Čerstvé kuřecí řízky dotenka rozklepeme a vždy dva přeložíme částečně přes sebe a sklepneme, aby vznikla větší plocha. Na ni klademe po plátku šunky a 1/2 plátku sýra.
Naplněný dvojřízek v půlce přeložíme, na okraji spojíme kovovou jehlou, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a obalíme ve vaječné směsi, kterou jsme předem připravili.
Na rozpálený gril položíme alobalový tác vytřený olejem, řízky do něj rozložíme a po každé straně alespoň 5 minut grilujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.