Lednové dny, jak si tady stále opakujeme, nás motivují k odlehčení jídelníčku a k návratu k jednoduchým a zdravým pokrmům. Tento recept na pečené lilky s cizrnou a čerstvou zeleninou je dokonalým příkladem toho, jak snadná a chutná mohou být lehká jídla. Stačí pár ingrediencí a minimální úsilí a na stole máte lahodný pokrm, který vás zasytí a nijak neublíží. Tento salát je vhodný jako zdravý oběd i večeře.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 střední lilek
- 1 menší červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 kousek kůry z chemicky neošetřeného citronu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušeného oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 menší salátová okurka
- 3 jarní cibule
- 2 rajčata
- 1 svazek kopru
- 400 g sterilované cizrny (1 konzerva)
- 2-3 lžíce ovocného octa
- sůl
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.