Máme tady leden, nový rok a téměř všichni nyní zažíváme podobné pocity. Ano, řeč je o tom tíživém pocitu plnosti a nafouklosti po vánočních svátcích. O váze jako takové raději ani nemluvit. Každý soudný člověk se jí momentálně zdaleka vyhýbá (nevím jak vy, ale já se jí zatím úspěšně až zbaběle vyhýbám, což se ale nedá říct o cukroví ležícím na stole, protože to přece nevyhodíme?). Uff, co s tím, jak si alespoň trošku odlehčit stravu? Ideální je ve všech směrem zelenina. Zdravá, lehká, plná vitamínů a vlákniny. Tak co třeba zkusit úplně jednoduché lilkové lečo? Tady je recept a nechte si chutnat.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 2 lilky
- 4 barevné papriky
- 4 rajčata
- 1 velká cibule
- 2–3 vejce (nemusí být)
- sůl
- mletý pepř
- olej
- směs koření na rožnění či steaky (nemusí být)
Lilky oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a asi čtvrt hodiny necháme pustit vodu. Tu pak slijeme a lilky opečeme na oleji.
K lilkům v pánvi přidáme nakrájenou cibuli, papriky a rajčata, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme.
Když zelenina změkne, vmícháme vejce. Pokud chceme ryze zeleninový a opravdu odlehčený pokrm, vynecháme vejce a dochutíme zeleninu směsí koření na rožnění či steaky.
Podáváme s pečivem. Nejlépe s celozrným.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.