Hustá, bílá polévka plná typické vůně sušených hub a lahodné chuti, tak jak si ji pamatujeme už z kuchyní našich babiček. Je ideální pro chladné dny, kdy toužíme po něčem vydatném a ryze domácím. Ano, řeč je o koprovce. Spojuje jemnou chuť brambor, aromatický kopr, krémovou smetanu s jemnou kyselostí octa a sladkostí cukru, čím vytváří tu správnou a dokonalou harmonii.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- hrst sušených hub
- 3 velké brambory
- nasekaný kopr dle chuti
- 1 kelímek smetany
- 2-3 lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
- ocet
- cukr
- 1 bobkový list
- vejce
Sušené houby zalijeme cca 1 litrem vody, osolíme a dáme vařit.
Po asi 15 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory spolu s kmínem a bobkovým listem. Vaříme doměkka.
Ve smetaně rozšleháme mouku a vlijeme do vařící polévky, promícháme, přidáme nasekaný kopr a necháme provařit. Dle potřeby dochutíme octem a cukrem.
Nakonec do polévky přidáme nahrubo nasekaná vařená vejce a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.