Chystáte se připravit oběd či večeři a marně si lámete hlavu, co zase připravit? A chuť máte na něco rychlého a šťavnaté? Pak přesně tím pravým jsou roštěnky na pivě. S trochou nadsázky by se dalo říct, že je to typicky chlapské jídlo, ale nenechte se zmýlit, chutnat bude úplně všem. Recept je to ideální pro ty z vás, kteří chtějí připravit rychlé jídlo s minimem úsilí. Pivo dodá masu jemnou a bohatou chuť, která se skvěle snoubí s cibulí a sádlem. Navíc je tento pokrm všestranný, co se týče přílohy. Můžete si totiž vybrat rýži, různě upravené brambory či zeleninu dle své chuti. A samozřejmě nezapomeňte si k tomuto pokrmu dát sklenici vychlazeného piva.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 4 roštěnky
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1/2 hrnku piva
- 1 lžička hladké mouky
Roštěnky osušíme, po obou stranách naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a dáme na sádlo opéci.
Opečené vyjmeme, abychom na sádle osmažili oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Roštěnky vložíme zpět, podlijeme pivem a dusíme do měkka.
Maso vyjmeme za šťávy, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme malým množstvím mouky. Dobře rozmícháme, zalijeme vodou nebo vývarem a ještě povaříme.
Roštěnky vložíme do šťávy prohřát.
Podáváme se zvolenou přílohou a pivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.