Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rychlé a šťavnaté roštěnky na pivě pro každou příležitost

Rychlé a šťavnaté roštěnky na pivě pro každou příležitost

20.11.2024 - AndreaP.

Chystáte se připravit oběd či večeři a marně si lámete hlavu, co zase připravit? A chuť máte na něco rychlého a šťavnaté? Pak přesně tím pravým jsou roštěnky na pivě. S trochou nadsázky by se dalo říct, že je to typicky chlapské jídlo, ale nenechte se zmýlit, chutnat bude úplně všem.  Recept je to ideální pro ty z vás, kteří chtějí připravit rychlé jídlo s minimem úsilí. Pivo dodá masu jemnou a bohatou chuť, která se skvěle snoubí s cibulí a sádlem. Navíc je tento pokrm všestranný, co se týče přílohy. Můžete si totiž vybrat rýži, různě upravené brambory  či zeleninu dle své chuti. A samozřejmě nezapomeňte si k tomuto pokrmu dát sklenici vychlazeného piva.

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 4 roštěnky
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 hrnku piva
  • 1 lžička hladké mouky

 

Roštěnky osušíme, po obou stranách naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a dáme na sádlo opéci.

Opečené vyjmeme, abychom na sádle osmažili oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

Roštěnky vložíme zpět, podlijeme pivem a dusíme do měkka.

Maso vyjmeme za šťávy, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme malým množstvím mouky. Dobře rozmícháme, zalijeme vodou nebo vývarem a ještě povaříme.

Roštěnky vložíme do šťávy prohřát.

Podáváme se zvolenou přílohou a pivem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz