Pomazánky jsou nepostradatelným pomocníkem v každé kuchyni. Když nevíme, co připravit na svačinu pro děti do školy nebo pro sebe do práce, pomazánky nás vždy zachrání. Jsou rychlé na přípravu, často využijeme suroviny, které máme v ledničce, a jejich chuť nikdy nezklame. Proto není nikdy dost receptů na různé druhy pomazánek. Dnes vám přinášíme recept na tvarohovou pomazánku, která je nejen chutná, ale také zdravá. Kombinace netučného tvarohu, čerstvé mrkve a celeru, ochucená sardelovou pastou a citrónovou šťávou, vytváří lahodnou pomazánku, kterou si zamilujete.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 200 g netučného tvarohu
- 1 mrkev
- 100 g celeru
- šťáva z 1 citrónu
- sardelová pasta
- petrželka
- sůl
- pepř
Mrkev a celer nastrouháme najemno a rozmícháme s tvarohem.
Ochutíme kouskem sardelové pasty, citrónovou šťávou a popř. podle chuti dosolíme, popř. lehce posypeme pepřem.
Ozdobíme petrželkou. Podáváme s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.