Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Sekaná s kořenovou zeleninou a smetanovou omáčkou

Sekaná s kořenovou zeleninou a smetanovou omáčkou

14.11.2024 - AndreaP.

Představte si příjemný večer, kdy jste unaveni z práce již doma, a váš domov se naplní vůní pečené sekané. To je přesně to, co dnešní recept přinese. Ale nečekejte jen obyčejnou sekanou - tato verze kombinuje šťavnaté mleté maso s výraznou kořenovou zeleninou, která nejen dodává barvu, ale i lahodnou chuť. A když to vše zalijete smetanovou omáčkou, výsledkem je pokrm, který oslní každého, kdo ochutná. A co je na tomto receptu nejlepší? Jeho jednoduchost. I když vypadá, že by mohl být výzvou, v podstatě jde jen o pár základních kroků, které zvládne každý. 

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g mletého masa
  • 80 g strouhanky
  • 1 dl mléka
  • 1 malá cibule
  • 1 vejce
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele
  • 150 g mrkve
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř

 

Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nasekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku.

Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme. Vše zalijeme vodou a dáme péci do trouby.

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.

Šťávu se zeleninou rozmixujeme, zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.