Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Venkovský králík v bylinkové omáčce

Venkovský králík v bylinkové omáčce

11.11.2024 - AndreaP.

Králík patří mezi tradiční maso, které si našlo cestu do mnoha domácností zejména na venkově, a to díky své jemné chuti, lehké stravitelnosti a dostupnosti. Tento recept na králíka na víně s houbami a bylinkami vám přinese kousek luxusu na váš stůl. Spojení bílého vína a čerstých bylinek dodává masu jedinečnou chuť a vůni. Příprava pokrmu je jednoduchá a nezabere příliš mnoho času.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 králík
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g másla
  • 0,2 l bílého vína
  • 20 g suchých hub
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 40 g cibule
  • bazalka
  • sůl
  • vývar

 

Nachystaného králíka nakrájíme na kousky, obalíme v mouce a opečeme na másle ze všech stran.

Opečené porce polijeme vínem, přidáme houby předem namočené v teplé vodě, okapané a nakrájené na kousky, sekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou cibuli, bazalku a sůl.

Necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut, podléváme vývarem.

Měkkého králíka vyndáme, upravíme na mísu, šťávu propasírujeme a přelijeme na králíka.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz