Houbařská sezóna i nadále pokračuje, a tak vám přinášíme další recept provoněný lesem pocházející z tradic české kuchyně. Společně si tak dnes připravíme kloboučky masáků plněné mletým masem s bramborovou kaší. Rychlý oběd či večeře, který nadchce každého houbomila.
Potřebujeme:
- 400 g mletého masa
- 10-15 ks masáků/růžovek (můžete použít i žampiony)
- 1 menší cibule
- 1 vrchovatá lžička soli
- 100 ml vody
- 1 stroužek česneku
- špetka mleté sladké papriky
- mletý kmín
- majoránka
- pepř
- strouhaný tvrdý sýr (eidam nebo gouda)
- olej
Na tento recept potřebujeme větší houbové kloboučky. V sezóně používáme například masáky a v zimě zase větší žampiony.
Nejprve si nakrájíme cibuli a dáme do mísy k mletému masu. Pak přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, majoránku, kmín, vodu, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Do masové směsi můžete přidat i najemno nakrájené nožičky hub.
Připravenou masovou směsí naplníme houbové kloboučky a ty položíme na plech potřený olejem. Pečeme cca 25 minut při 200°C. Poté posypeme sýrem a necháme ještě asi 5 minut dopéci.
Servírujeme s bramborovou kaší.
Tip: Masáky lze nahradit samozřejmě bedlami, hříbky či žampiony.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.