Podzim je tady a s ním přichází čas i na teplé a syté polévky, které nás zahřejí v chladných dnech. Jedním z nejoblíbenějších podzimních pokrmů je dýňová polévka, která svou jemnou chutí a krémovou konzistencí potěší každého. Dýně je totiž nejen chutná, ale také plná vitamínů a minerálů, které posilují naší imunitu. Připravte si s námi tento jednoduchý a lahodný recept, který vás přenese do útulné atmosféry podzimní pohody.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- dýně
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- zeleninový bujón či zeleninový vývar
- smetana
- máslo
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou a předem očištěnou dýni a lehce orestujeme. Zalijeme buďto zeleninovým vývarem, pokud nemáme, tak vodou, do které přidáme kostku zeleninového bujónu.
Osolíme, opepříme a přidáme rovněž muškátový oříšek. Vaříme do změknutí dýně.
Poté celou směs rozmixujeme ponorným mixérem, vrátíme na sporák a přidáme smetanu pro zjemnění.
Podáváme s opečenými toustíky.
Máte rádi dýně? Pak také vyzkoušejte recept na Pečenou dýni: Ideální podzimní večeře pro chladné dny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.