Máte rádi muffiny? Ty malé sladké bochánky, jemné a vláčné, které jdou krásně vzít do ruky a jsou ideální nejen na snídaně, ale i na svačinu do školy či do práce? A to pro všechny věkové skupiny včetně malých dětí, protože se dají udělat i ve zdravé verzi. A přesně tu si dnes ukážeme.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 10 lžic roztopeného kokosového oleje (případně másla)
- 2 menší zralé banány rozmačkané na kaši
- 1 středně velké nastrouhané jablko
- 1 menší nastrouhaná mrkev
- 3/4 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedné sody
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- dle chuti ještě náplň - kousky čokolády, ořechy, nakrájené ovoce - nemusí být
- máslo na vytření formy
Nejprve si zapneme troubu a předehřejeme jí na teplotu 190 stupňů. Formu na muffiny si řádně vymažeme máslem.
V jedné míse smícháme banán, jablka, mrkev, mléko, olej a vajíčko.
Ve druhé pak sypké suroviny, to znamená mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
Obsahy obou mís společně promícháme. Kdo chce, tak v tomto okamžiku může přidat ještě náplň (ořechy, čokoládu...) a řádně promíchat. Výsledná směs musí být středně hustá, řídíme se spíše citem, jelikož každé jablka jsou jinak šťavnatá, pokud tedy máte pocit, že je těsto řídké, přidejte ještě trošku mouky.
Těsto rozdělíme do formy a dáme do trouby. Pečeme zhruba 25 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.