Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Gurmánské rizoto s hovězím masem a bílým vínem

Gurmánské rizoto s hovězím masem a bílým vínem

8.9.2024 - AndreaP.

Rizoto s hovězím masem a vínem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje jemnost hovězího masa s bohatou chutí vína. Tento pokrm je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak i běžné rodinné večeře. Hlavními surovinami, jak je již patrné, je kvalitní hovězí maso, suché bílé víno, rýže a bylinky, které dodávají rizotu nezaměnitelnou chuť a vůni. Příprava je jednoduchá, ale vyžaduje trošku trpělivosti, aby rizoto bylo krémové a maso dokonale měkké. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 100 g másla
  • 20 g cibule
  • 30 g mrkve
  • 250 g libového hovězího masa
  • 0,1 l bílého vína
  • stonek celeru
  • oregano
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 3/4 l masového vývaru
  • 300 g předvařené rýže
  • 100 g strouhaného čedaru

 

Na rendlíku zahřejeme polovinu másla, vložíme do něj nakrájenou zeleninu a krátce opečeme, přidáme na malé kousky nakrájené maso a ještě chvilku opečeme. Potom vše zalijeme bílým vínem, přidáme oregano, sekanou petrželku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut.

Pak přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme do měkka, asi 10 minut.

Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz