Tento týden je doslova tropický, takže poslední, na co máme energii a chuť je pobyt v kuchyni. Také těžká jídla nejsou to, co by náš horkem vysílený organismus potřeboval. Jídlo jako takové ale tělo potřebuje k fungování, a tak je ideální volbou lehká strava složená zejména ze zeleniny. Rajčat je teď všude dostatek a díky sezóně je jejich chuť v nejvyšší kvalitě, přidáme si k nim vejce, která nám doplní tolik potřebné vitamíny a během chvilky tak budeme mít na stole skvělou večeři, kterou všichni ocení.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 5 rajčat
- 1 cibule
- 2 vejce
- majonéza (případně pro odlehčení bílý jogurt či zakysaná smetana)
- sůl
- pepř
- zelená petrželka či pažitka
- dle chuti šunka a tvrdý sýr
Nejprve si uvaříme vejce na tvrdo, oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kostičky.
Stejně tak si nakrájíme rajčata, v případě potřeby slijeme šťávu, kterou rajčata pustí, aby konzistence nebyla moc vodnatá.
V míse smícháme nakrájená rajčata a vejce, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a promícháme. Pokud chceme salát pestřejší, dle chuti si přidáme na kostičky nakrájený tvrdý sýr a šunku.
Nakonec lehce vmícháme majonézu (případně tatarku, bílý jogurt či zakysanku - vše dle chuti) a posypeme jemně nasekanou zelenou petrželkou.
Necháme vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.