Máme za sebou první týden prázdnin a před sebou další úsek tropických teplot. Období, které vyžaduje zvýšený přísun tekutin a naopak snížený přísun těžce stravitelných jídel. A tak si dnes uděláme bezmasý den. Sladká jídla jsou oblíbená u dětí, a tak jako ideální se nám jeví sladká rýže s ovocem. Příprava je snadná, a dle zvoleného ovoce bude i samotná chuť pokaždé trošku jiná. Tak jdeme na to.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 0,5 kg rýže
- 0,5 kg míchaného ovocedle vlastního výběru
- 0,5 l mléka
- 1 bílý jogurt
Rýži uvaříme ve vodou rozředěném a oslazeném mléce.
Do scezené a vychlazené rýže přidáme na kostičky nakrájené ovoce podle chuti (pomeranč, ananas, maliny, jahody, ostružiny, borůvky, rybíz atd.) Přidáme jogurt a citrónovou šťávu.
Podáváme vychlazené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.